Tilaajavastuu

Mikä on Tilaajavastuu.fi -palvelu?

Tilaajavastuu.fi -palvelu on Internetissä toimiva kotimainen palvelu tilaajavastuulain edellyttämään raportointiin. Tilaajavastuulaki edellyttää työn tilajaa tarkistamaan toimittajiensa tai urakoitsijoidensa tilaajavastuulain mukaiset tiedot. Tilaajavastuulain noudattamista valvovat työsuojeluviranomaiset ja sen rikkomisesta voidaan määrätä enintään 15 000 euron sakko, joka on työn tilaajan vastuulla. Tilaajavastuu.fi -palvelusta yritykset saavat Tilaajavastuulain mukaiset Luotettava Kumppani -raportit maksutta.

Työn tilaajana varmistat, että tilaat työsi luotettavalta yritykseltä, jonka tiedot ovat kunnossa ja ajantasalla. Saat kaikki tilaajavastuulain mukaiset tiedot vaivattomasti yhdestä paikasta maksutta. Tämä onnistuu rekisteröitymällä Raportit -palvelun käyttäjäksi osoitteessa www.tilaajavastuu.fi.

Työn toimittajana tai urakoitsijana osoitat, että yrityksesi on luotettava ja noudattaa tilaajavastuulakia. Saat yrityksellesi hyvän maineen ja edistät osaltasi harmaan talouden kitkemistä alalta ja tuet rehtiä kilpailua. Tämä onnistuu liittymällä Luotettava Kumppani –ohjelmaan osoitteessa www.tilaajavastuu.fi.

Luotettava Kumppani –ohjelma

Työn toimittajat tai urakoitsijat liittyvät Luotettava Kumppani –ohjelmaan ja valtuuttavat Tilaajavastuu.fi –palvelun hakemaan heidän tilaajavastuulain mukaiset tietonsa ja pitämään ne ajan tasalla. Luotteva Kumppani -ohjelman avulla Tilaajavastuu.fi -palveluun saadaan mukaan tiedot yrityksen vero- ja työeläkevelvoitteiden hoitamisesta sekä noudatettavasta työehtosopimuksesta. Ohjelmaan liittyminen tapahtuu syöttämällä yrityksen tiedot valtakirjaan ja toimittamalla allekirjoituksella varustettu valtakirja meille. Vuosimaksun 90 € + ALV maksamalla yritys saa tilaajavastuulain edellyttämät raportit omasta yrityksestään Tilaajavastuu.fi-palvelusta. Lisäksi sama raportti on maksutta muidenkin Tilaajavastuu.fi:n asiakkaiden ladattavissa. Liittymällä Luotettava Kumppani -ohjelmaan pystyy osoittamaan yrityksen olevan luotettava sekä hintakilpailukykyisyyden pohjautuvan lainmukaisiin periaatteisiin. Voit edesauttaa toimintasi läpinäkyvyyttä sekä torjua omalta osaltasi harmaata taloutta. Saat käyttöösi myös Luotettava Kumppani -logon ja voit hyödyntää luotettavuuden mielikuvaa markkinoinnissasi.

Raportit –palvelu

Työn tilaajat rekisteröityvät ilmaiseksi raportit palveluun ja hakevat sieltä maksuttomat Luotettava Kumppani –raportit.